مرکز طب پیشگیری و ارتقاء سلامت دکتر یعقوب شیویاری

سایت رسمی دکتر یعقوب شیویاری
مرکز طب پیشگیری و ارتقاء سلامت دکتر یعقوب شیویاری

دکتر یعقوب شیویاری
پزشک عمومی
فارغ التحصیل از دانشگاه علوم پزشکی تبریز

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات

۱۰ مطلب در آذر ۱۳۹۴ ثبت شده است

چگونه از پوکی استخوان جلوگیری کنیم ؟

دکتر یعقوب شیویاری | يكشنبه, ۱ آذر ۱۳۹۴، ۰۴:۰۴ ب.ظ



پوکی استخوان پیشگیری از  پوکی استخوان

 چگونه از پوکی استخوان جلوگیری کنیم ؟
وقتی جوان هستید احتمالا به‌جز مواقع سوانح و تصادفات یاد استخوان‌هایتان نمی‌افتید، اما خب چه بخواهید و چه نخواهید به 50سالگی خواهید رسید و آن‌وقت مجبور هستید که به آنها فکر کنید.
 اما نکته مهم این است که بدانید هرقدر استخوان‌های شما قوی‌تر باشند دیرتر به پوکی استخوان دچار خواهید شد. پس باید از همین امروز، در هرسنی که هستید، به فکر آنها باشید.

  • دکتر یعقوب شیویاری

15 روش موثر برای جلوگیری از بیماری های قلبی

دکتر یعقوب شیویاری | يكشنبه, ۱ آذر ۱۳۹۴، ۰۴:۰۱ ب.ظ
پیشگیری از بیماریهای قلبی


یماری های قلب بتدریج بوجود می آید. اما اقدامات احتیاطی خاصی  برای جلوگیری از آن وجود دارددکتر  Anil Bansal، رئیس متخصص قلب و عروق در بیمارستان کلمبیا آسیا  لیستی ازشیوه های مختلف برای جلوگیری از بیماری های قلبی را بیان میکند


رئیس متخصص قلب و عروق  بیمارستان کلمبیا ، دکتر  Anil Bansal می گوید: “پیاده روی سریع  روزانه  بمدت 20-30 دقیقه   بهترین گزینه برای جلوگیری از بیماری های قلبی است.

با پیاده روی کردن بدن فعال می شود . پیاده روی  گردش خون را بهبود و اکسیژن رسانی  را بهتر میکندراه رفتن سبب تقویت قلب می شود. پیاده روی همچنین  فشار، چربی و دیابت را کاهش میدهد

رژیم غذایی برای جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی:

  • دکتر یعقوب شیویاری

30 راهکار تغذیه‌ای برای پیشگیری از سرطان

دکتر یعقوب شیویاری | يكشنبه, ۱ آذر ۱۳۹۴، ۰۳:۵۵ ب.ظ

30 راهکار تغذیه‌ای برای پیشگیری از سرطان


یک سوم از کل سرطان‌های دنیا با حفظ وزن مطلوب، تغذیه صحیح و نکشیدن سیگار قابل پیشگیری است.

ارتباط بروز سرطان با مصرف برخی مواد غذایی به عنوان عوامل پیشگیری کننده یا بازدارنده بیانگر نقش کلیدی تغذیه در ایجاد و یا پیشگیری از ایجاد سرطان است.

عوامل تغذیه‌ای که سبب پیشگیری از سرطان می‌شوند عبارتند از:

- آنتی اکسیدان‌ها: این مواد گروهی از ترکیبات در غذاها هستند که رادیکال‌های آزاد را در بدن از بین می‌برند یا مانع از شکل‌گیری آنها می‌شوند. رادیکال‌های آزاد عامل ایجاد سرطان هستند. گروهی از ترکیبات در مواد غذایی هستند که می‌توانند رادیکال‌های آزاد (که عامل ایجاد سرطان و بسیاری از بیماری‌های دیگر است) را در بدن از بین ببرند و یا مانع از شکل‌گیری آنها شوند. مهم‌ترین آنتی اکسیدان‌های بدن ویتامین‌های C,E,A، کاروتنوئیدها، سلنیوم، روی، منیزیم و لیکوپن هستند.

  • دکتر یعقوب شیویاری

پیشگیر از سرطان

دکتر یعقوب شیویاری | يكشنبه, ۱ آذر ۱۳۹۴، ۰۳:۵۲ ب.ظ


پیشگیری از سرطان



پیشگیری از سَرَطان به مجموعه اعمالی گفته می‌شود که می‌تواند احتمال بروز بیماری سرطان را کاهش دهد. بسیاری از سرطانها قابل پیشگیری اند. بیماری‌های سرطان اگر به موقع تشخیص داده شوند قابل درمان هستند. در حال حاضر بسیاری از سرطانها چون زود تشخیص داده می‌شوند می‌توان بیمار را تا حد زیادی زنده نگهداشت و بیمار می‌تواند به زندگی خود ادامه دهد این کار با انجام خود آزمایی و غربالگری امکان‌پذیر است.

  • دکتر یعقوب شیویاری

پیشگیری از مسمومیت‌ها

دکتر یعقوب شیویاری | يكشنبه, ۱ آذر ۱۳۹۴، ۰۳:۴۶ ب.ظ



ایمن سازی مسمومیت


ایمن سازی منازل از نظر بروز مسمومیت ها

  • داروها، محصولات شوینده و فرآورده های آرایشی- بهداشتی(خمیر دندان، دهان شویه، خوشبو کننده)را دور از دسترس کودکان، در ارتفاع بالا ودر کمد مجهز به قفل نگه داری نمایید.
  •  محصولات خانگی خطرناک (مانند لوله بازکن، جوهر نمک، جرم گیر، محلول سفید کننده و لک بر، مواد شوینده، گاز پاک کن، داروها و دیگر مواد شیمیایی) را در بسته بندی اصلی آنها و با درب بسته نگهداری نمایید و از نگهداری در  کمدهای زیر ظرفشویی اجتناب نمایید.
  • از نگهداری محصولات خطرناک مثل ضدیخ، شیشه پاک کن، بنزین، نفت، سموم علف کش، سموم حشره کش و کودهای باغبانی در کمدهای بدون قفل در پارکینگ و حیاط منزل اجتناب نمایید.
  • مخلوط کردن فرآورده های سفید کننده و جرم بر به دلیل ایجاد گاز سمی خفه کننده، مطلقاً ممنوع می باشد. برچسب  ظروف سموم و مواد دفع آفات را ابتدا کاملاً مطالعه کنید و سپس دقیقاً مطابق آن عمل نمائید.
  • موادی مانند نفت و بنزین را در ظرف اصلی آنها نگه داری کنید و از ریختن این مواد داخل ظروف مربوط به فرآورده های خوراکی و نوشیدنی مانند بطری خالی نوشابه جدا" پرهیز کنید.
  •  از قرار دادن کیف دستی و ساک خرید و همچنین کیسه های نایلونی که استفاده نمی شود، در دسترس کودکان پرهیز کنید. این وسایل ممکن است سبب خفگی کودکان شوند.
  •  مسمومیت با گاز منوکسید کربن کشنده ترین مسمومیت غیرعمدی در کشور ماست و شیوع آن در فصل سرما بالا می باشد.
  • در هنگام مراجعه به پزشک و دریافت دارو از داروخانه، والدین سالمند خود را همراهی نمایید تا از صحت نحوه مصرف دارو مطمئن شوید.و نام دیگر داروهای مصرفی را به همراه داشته باشید تا از تجویز مجدد داروها و مصرف همزمان آنها و یا بروز تداخلات خطرناک دارویی پیشگیری شود.استفاده از جعبه های تقسیم داروها می تواند کمک شایانی به پیشگیری از مسمومیت و مصرف داروی تکراری در ایشان می گردد.
  •  در دوران سالمندی به دلیل تغییرات ساختار در اندامهای داخلی مانند کبد، کلیه، میزان مایعات، عضلات و چربی بدن، تغییراتی در جذب و دفع داروها حادث خواهد شد،  کاهش بینایی، شنوایی و فراموشی و بی اعتنایی به مصرف دقیق داروها می تواند منجر به مسمومیت شود.
  • دکتر یعقوب شیویاری

پیشگیری از بیماری‌های کلیوی

دکتر یعقوب شیویاری | يكشنبه, ۱ آذر ۱۳۹۴، ۰۳:۳۶ ب.ظ

برای پیشگیری از بیماری‌های کلیوی چکار باید کرد؟

نکاتی جالب در مورد علائم، شیوه‌های درمان و راه‌های پیشگیری از بیماری‌های کلیوی...

برای پیشگیری از بیماری‌های کلیوی چکار باید کرد؟

به گزارش سلامت پرس؛ باید به صورت ساده گفت که وظیفه اصلی کلیه‌ها، دفع مواد زاید بدن، تنظیم آب و املاح بدن، کمک به کنترل فشارخون، ساخت هورمون محرک خون سازی و ویتامین D است.

روزانه به طور متوسط حدود 60 بار همه حجم خون بدن از کلیه‌ها عبور می‌کند که 99 درصد آن بازجذب می‌شود و فقط یک درصد به صورت ادرار از کلیه‌ها تصفیه و دفع می‌شود.

در صورت هرگونه اختلال در کار کلیه‌ها، عملکرد حیاتی آن‌ها در بدن با نقصان مواجه می‌شود و به صورت تدریجی یا ناگهانی، فرد دچار درجاتی از نارسایی‌های یک‌طرفه یا دو طرفه کلیوی می شود؛ در صورت عدم پیشگیری و درمان به موقع و مناسب، عملکرد نرمال کلیه‌ها قابل برگشت نیست.

  • دکتر یعقوب شیویاری

آشنایی با علائم فشار خون بالا و راههای پیشگیری از آن

دکتر یعقوب شیویاری | يكشنبه, ۱ آذر ۱۳۹۴، ۰۳:۲۹ ب.ظ


آشنایی با علائم فشار خون بالا و راههای پیشگیری از آن

فشار خون بالا, علائم فشار خون بالا,پیشگیری از فشار خون بالا

اندازه گیری مرتب فشار خون حداقل هر شش ماه یک مرتبه ٬ به همه توصیه می شود

 

آشنایی با علائم فشار خون بالا و راههای پیشگیری از آن

فشار خون یکی از علائم اصلی حیات می باشد.هنگامی که سرخرگ‌های بزرگ، قابلیت ارتجاع و استحکام طبیعی خود را از دست بدهند و عروق کوچک نیز باریکتر شوند فشار خون بالا می‌رود. فشار خون‌ بالا گاهی‌ "کشنده‌ بی‌سر و صدا " نامیده‌ می‌شود ، زیرا تا مراحل‌ انتهایی‌ اکثرا هیچ‌ علامتی‌ ندارد.

  • دکتر یعقوب شیویاری

۵ نکته برای پیشگیری از دیابت

دکتر یعقوب شیویاری | يكشنبه, ۱ آذر ۱۳۹۴، ۰۳:۲۴ ب.ظ



دیابت,پیشگیری از دیابت,بیماری قند,درمان بیماری قند

۵ نکته برای پیشگیری از دیابت
تغییر سبک زندگی می‌تواند یک قدم بزرگ به سمت پیشگیری از دیابت باشد و هیچوقت برای شروع دیر نیست. این نکات را در نظر داشته باشید.
وقتی صحبت از دیابت نوع ۲ می‌شود--که متداول‌ترین نوع دیابت است--پیشگیری بهترین راهکار است. همچنین اگر در معرض خطر بالایی از ابتلا به دیابت هستید، مثلاً اگر اضافه وزن زیادی دارید یا سابقه خانوادگی دیابت دارید، خیلی مهم است که پیشگیری از دیابت را به اولویت زندگیتان تبدیل کنید.
پیشگیری از دیابت درست مثل سالم غذا خوردن، بالا بردن فعالیت بدنی و کم کردن اضافه وزن، جزء اصول اولیه است و هیچوقت برای شروع دیر نیست. با ایجاد چند تغییر کوچک در سبک زندگی‌تان می‌توانید از بروز مشکلات جدی دیابت مثل تخریب اعصاب، کلیه‌ها و قلب، جلوگیری کنید.

  • دکتر یعقوب شیویاری

10اصل خودمراقبتی

دکتر یعقوب شیویاری | يكشنبه, ۱ آذر ۱۳۹۴، ۰۳:۱۹ ب.ظ
 
گاهی بیماران نمی‌خواهند چیزی از بیماری‌شان بدانند و مسئولیت بیماری‌شان را قبول نمی‌کنند. تحقیقات متعدد نشان داده است سرعت بهبود و آرامش روانی در بیمارانی که بار ناخوشی‌شان را به دوش می‌کشند، بیشتر است. خیال نکنیم آنکه از بیماری‌اش می‌گریزد، آرام‌تر است.
تصویری که از جهان داریم و نگاهی که جهان به ما می‌کند، هر دو بر مبنای تلقی ما از خودمان شکل می‌گیرد. کسی که بر خود اهانت روا می‌دارد، به دیگران احترام نمی‌گذارد و دیگران نیز احترامش نمی‌کنند و تحویلش نمی‌گیرند. ریشه اعتبار ما، ربط و نسبتی است که با خود برقرار می‌کنیم و شأنی است که برای خودمان قائلیم. بنیان نظری خود‌مراقبتی همین است. چند ملاحظه‌ جدی در این خصوص قابل‌تامل است:
1- با این فرض که «من مالک خودم هستم»، آدمی نمی‌تواند جسم و جانش را تاراج کند و دست تطاول بر آن بگشاید. دایره‌ مالکیت ما به واسطه‌ تعهدات، دلبستگی‌ها و روابط انسانی و اجتماعی‌مان، محدودتر از آن است که در آغاز می‌پنداریم.
2- با این فرض که «از من گذشته است»، انسان مجاز نیست افسار روزگارش را رها کند و جسمی فرسوده و ظاهری فرتوت به بار آورد. نشاط و شادابی و شور زندگی هیچ‌گاه از آدمی نمی‌گذرد گرچه که بروز و بیان آن گاه تغییر می‌کند.
3- با این فرض که «من خودم را وقف فرزندانم می‌کنم» حق نداریم به خودمان بی‌توجهی کنیم. مادری که فرزندش را به کلاس شنا می‌فرستد و برایش غذایی مناسب درست می‌کند، قرار نیست از ترس این که به خوشگذرانی متهم شود، به استخر نرود یا غذای مورد علاقه‌اش را درست نکند یا سفارش ندهد. بعضی والدین، خود را از دست رفته می‌پندارند و به همین دلیل برای فرزندان­شان آینه می‌گیرند اما خود، به خشت خامی بسنده می‌کنند.
4- از ترس اینکه «مبادا چیزی توش در بیاد» نباید از آزمایش و ارزیابی جسمی بگریزیم. این ضرب‌المثل دقیقی نیست که می‌گوید: «آب که از سر گذشت، چه یک‌وجب چه صدوجب» چرا که اگر یک‌وجب با سطح آب فاصله داشته باشیم، هنوز مجال دست تکان دادن و نجات است اما صد‌وجب که بگذرد، دیگر غرق شده‌ایم. فرق ما با مردم ژاپن این نیست که مثلا آن­ها کمتر سرطان می‌گیرند. اتفاقا شیوع برخی سرطان‌ها در آن­ها بیشتر است اما «خودمراقبتی» باعث می‌شود در همان مراحل اولیه سرطان‌شان کشف و مهار شود. همان سرطان‌ها در جامعه ما در بسیاری موارد دیرتر مشخص می‌شوند.
5- خود‌مراقبتی به این معنا نیست که مدام خود را به تیغ وسواس بکشیم. کشتی گرفتن با بیماری‌های خیالی، خیلی وقت‌ها واقعا ما را زمین­گیر می‌کند و به خاک بیماری می‌نشاند.
6- خودمراقبتی، مهارتی تدریجی است. از همان کودکی باید یاد بگیریم گلیم سلامت را از آب بیماری بکشیم و هر ناخوشی جزیی، عاجزمان نکند. کسی که در کودکی و نوجوانی یاد می‌گیرد در مهار بیماری‌اش مشارکت کند، در سنین بالاتر مستاصل و وابسته نمی‌شود و می‌داند چگونه ناخوشی‌اش را به ساحل سلامت بکشاند.
7- گاهی بیماران نمی‌خواهند چیزی از بیماری‌شان بدانند و مسئولیت بیماری‌شان را قبول نمی‌کنند. تحقیقات متعدد نشان داده است سرعت بهبود و آرامش روانی در بیمارانی که بار ناخوشی‌شان را به دوش می‌کشند، بیشتر است. خیال نکنیم آنکه از بیماری‌اش می‌گریزد، آرام‌تر است.
8- گاهی می‌خواهیم به عزیزان­مان محبت کنیم و به همین دلیل در هنگام بیماری، ساده‌ترین امور مثل نظافت شخصی‌شان را به عهده می‌گیریم. حواسمان باشد از دیگران موجوداتی وابسته و بی‌دست و پا نسازیم.
9- کسانی که یاد گرفته‌اند از خودشان مراقبت کنند، کمتر در معرض اعوجاجات روانی و بیماری‌های روانی مربوط به کهولت سن قرار می‌گیرند.
10- از زمانی که به دنیا می‌آییم تا هنگامی که از این جهان می‌رویم، وظایف متعددی داریم. مسئولیت سلامت خود، یکی از این وظایف است. درنگ کنیم؛ پرونده سلامت­مان زیر بغل­مان باشد!

منبع:http://rahayesh.com/pages/view/pageid/279/lang/fa
دکتر حمیدرضا نمازی
  • دکتر یعقوب شیویاری

تعریف ارتقا سلامت

دکتر یعقوب شیویاری | يكشنبه, ۱ آذر ۱۳۹۴، ۰۳:۰۴ ب.ظ


ارتقا سلامت

تعریف ارتقای سلامت( Health Promotion ) :
در اولین کنفرانس بین المللی اوتاوا – 1986 ارتقای سلامت به مفهوم توانمند سازی مردم درشناخت عوامل تاثیرگذار بر سلامت فردی – اجتماعی وتصمیم گیری صحیح درانتخاب رفتارهای بهداشتی و درنتیجه رعایت شیوه زندگی سالم تعریف شده است. به طو رخلاصه ارتقای سلامت عبارت از روند توانمند سازی افراد برای افزایش کنترل و بهبود سلامتی شان می باشد. برقراری عدالت ، محیط مناسب ،اکوسیستم پایدار،صلح ،دسترسی به خدمات ،تضمین درآمد،تغذیه ،آموزش به عنوان شرایط اولیه و زیر بنایی ارتقای سلامت معرفی شدند.با توجه به تعریف ارتقای سلامت نتیجه گیری می شود که :
- ارتقای سلامت فراتر از آموزش سلامت وپیشگیری از بیماری ها می باشد.
- ارتقای سلامت بر تجزیه و تحلیل و توسعه ظرفیت سلامتی افراد تاکید دارد.
دیدگاه کلی نگر ارتقای سلامت ، در نظر گرفتن سلامت روانی و اجتماعی در کنار سلامت فیزیکی می باشد.

رویکردهای ارتقای سلامت شامل :
1- رویکرد پزشکی( کنترل عوامل خطر فیزیولوژیک )
2- رویکرد رفتاری( تصیح عوامل شیوه زندگی)
3- رویکرد اجتماعی – محیطی ( در جهت وضعیت های عمومی)
درحقیقت حرکت از رویکرد افراد سالم به سمت جوامع سالم و در نهایت حرکت به سوی محیط و اجتماعات سالم می باشد. ارتقای سلامت، ارتقای سلامت مبتنی بر شواهد می باشد.
سلامت توسط افراد در محیط زندگی روزمره آن ها خلق می گردد.جایی که آنها در حال یادگیری ؛ اشتغال، و تفریح و ... هستند. رویکرد محیطی در رابطه با ارتقای سلامت مرتبط با محیط زندگی می باشد.بدین وسیله سلامت افراد درمکان هایی که بیشتر اوقات را درآن به سر می برند تقویت می گردد.یعنی این که رویکرد محیطی ارتقای سلامت دارای تجربه اجتماعی و توسعه سازمانی می باشد.


منبع :  http://www.healthpromotionresource.ir/


  • دکتر یعقوب شیویاری